3Green

Klaar voor een groene toekomst?

circulaire-grond©  & klimaatsubstraat©

3green.png

Oorsprong

Bomen planten is iets wat in elke gemeente speelt. Zeker nu met de klimaatvraagstukken omtrent waterbeheer, fijnstof en ontspanning. Groen moet een belangrijkere plaats gaan krijgen en toe- in plaats van afnemen!

 

Het aanplanten kent een zeer rijke geschiedenis. Het vroegere boomplanten kwam niet zo nauw, gat graven en boom erin. Later kwam er bomenzand en tegenwoordig praten we over bomensubstraat.

 

Planten we eerst bomen die er min of meer van nature groeide, tegenwoordig zien we ook allerlei exoten of bomen die qua omgeving niet passen, maar vanwege het ontwerp “mooi tonen”

Vroeger was alles beter, maar was dat ook zo? Een boom passend in de omgeving, met de juiste groeiomstandigheden heeft in ieder geval een veel betere kans van slagen!

 

Daarbij is het planten in de bestaande grond, al dan niet met toegepaste bodemverbetering veruit te prevaleren boven het afgraven en aanbrengen van nieuwe grond/substraten. Heel vaak is de “nieuwe” grond niet beter. Zo zegt een schone grond verklaring niets over de structuur, voedingshuishouding en micro-organismen. lees verder

pdf-icon.png