Innogreen is lid van

wilde weelde logo.jpg


webshop knop.png

Online bestellen

Professionals kunnen 

de producten online bestellen.

Vraag uw inlog code aan

via info@innogreen.nl

 

Particulieren verwijzen

wij voor onze producten

naar Tuinkenner.nl

tuinkenner logo.jpg

 

 

 

 


Aanleg

Bodemverbetering


De eigenschappen van de bodem worden bepaald door de grondsoort, de vochtconditie, de zuurgraad, de voedselrijkdom en het humusgehalte. Elk van deze factoren kunnen hun invloed hebben op de planten die er groeien...                           

Het moge duidelijk zijn dat een goede bodemstructuur het voornaamste is voor een goede groei van planten en gazon. In de meeste gevallen wordt er niet veel gedaan aan optimalisering hiervan. Toch zou wat meer aandacht voor de bodemopbouw veel ergernis kunnen voorkomen. Vaak ontstaan de problemen door bemesting met kunstmest, vastlopen(rijden) onvoldoende organische stof. Allereerst de anorganische samenstelling van de bodem. In het algemeen kunnen we stellen:

 

Bij een zandgrond is het verstandig om met Bentoniet het vochtvasthoudend vermogen te vergroten. Doe dit in combinatie met binvoorbeeld compost en ent daarbij micro organismen.

 

Bij een kleigrond voegen we Basaltmeel toe. Dit zorgt voor meer structuur van de bodem. Ook hier weer bij voorkeur in combinatie met compost en micro organismen

 

Bij een zavelgrond is het lastiger. Belangrijk is hier om te weten wat voor een gehalte aan organische er aanwezig is

 

Natuurlijk zijn er heel veel verschillend gronden. Het gaat te ver deze allemaal te bespreken.

Vraag bij twijfel ons advies en laat bij voorkeur een bodemanalyse maken.

 

Producten:

Basaltmeel / kleigronden

20 tot 40 kg per 100 m2      afhankelijk van de situatie

 

Bentoniet / zandgronden

20 tot 40 kg per 100 m2      afhankelijk van de situatie

 

BioBodem® / micro organismen

2,5 tot 12 kg per 100 m2

 

BioBodem® combineert een scala aan nuttige micro-organisme om bodemleven te enten o.a. bacteriën, schimmels, en gisten. Door de unieke samenstelling resulteert dit in een rijk bodemleven waardoor de bodemstructuur en de beworteling verbeteren. Het gevolg is gezondere planten, krachtigere beworteling, betere doorlaatbaarheid van de bodem en minder uitval. Ook wordt de uitstoeling van de planten verbetert.