Innogreen is lid van

wilde weelde logo.jpg


webshop knop.png

Online bestellen

Professionals kunnen 

de producten online bestellen.

Vraag uw inlog code aan

via info@innogreen.nl

 

Particulieren verwijzen

wij voor onze producten

naar Tuinkenner.nl

tuinkenner logo.jpg

 

 

 

 


Kalkmeststoffen

kalkmeststoffen productblad

 

Een goede pH (zuurgraad) van de grond is voor een goede groei van planten belangrijk. Op kleigronden is de pH meestal voldoende hoog (CaCo3 < 1 dan wel bekalken). Voor zand- en dalgronden geldt dat de pH ook afhankelijk is van het organische stofgehalte van de grond. De hoeveelheden kalk, in kg NW (zuurbindende waarde) die nodig zijn om de gewenste niveaus te bereiken (reparatiebekalking) of te handhaven (onderhoudsbekalking) worden op het uitslagenformulier van een bodem/grondanalyse vermeld. Om optimaal te profiteren van de bekalking, moet men deze in het voor-afgaande najaar uitvoeren. Een bekalking in het voorjaar is mogelijk, mits een fijne kalkmeststof wordt gebruikt.

 

Korrelkalk:

Korrelkalk is een natuurlijke kalk welke goed strooibaar is en gemakkelijk (en heel snel) uiteenvalt. Oorsprong van deze cocolietenkalk is vanuit de oceaan, hierdoor is deze kalk rijk aan sporenelementen. De werking van deze kalk bestaat uit 2 delen. Enerzijds worden voedingstoffen in de bodem vrijgemaakt,. Anderzijds zorgt de hoge dosis aan calcium (kalk) in dit product voor de ontzuring van de bodem. Een te kort aan kalk in de bodem kan leiden tot een gebrekkige groei.

 

-          voor gazon en moestuin

-          makkelijk toe te dienen

-          lost snel op, waardoor een snelle werking

-          vergroot de opnamecapaciteit voor voedingsstoffen

-          de zuurbindende waarde (Zbw) is 53

 

Dosering: 

Algemeen advies:

5 tot 12 kg per 100 m²

500 tot 1.200  kg per ha.

 

Zeewierkalk:

Natuurlijke koraalalgen kalk, afkomstig uit Bretagne (Frankrijk), rijk aan magnesium en sporenelementen. Vormt de ideale aanvulling van het NPK- menu van elke plant. Ontzuurt de bodem. Kan gebruikt worden in de siertuin, de moestuin, evenals op het gazon. Werkt rustig en langdurig. Zeewierkalk kan samen met meststoffen worden gestrooid. Geen bekalking uitvoeren bij zuurminnende planten.

 

-          kalk voor de moestuin, boomgaard, siertuin en vijver

-          maakt zware grond beter bewerkbaar

-          bevat sporenelementen

-          de zuurbindende waarde (Zbw) is 52

 

Dosering:

Algemeen advies:

5 tot 12 kg per 100 m² 

500 tot 1.200  kg per ha

Voor een optimaal resultaat is het verstandig de dosering door één van onze adviseurs te laten bepalen aan de hand van de bodemgesteldheid.

 

Daar Innogreen over het gebruik, de opslag alsmede het onjuist toepassen van haar producten geen controle gan uitoefenen, kan geen aansprakelijkheid aanvaard worden voor verminderde werking of eventuele schade.