Innogreen is lid van

wilde weelde logo.jpg


webshop knop.png

Online bestellen

Professionals kunnen 

de producten online bestellen.

Vraag uw inlog code aan

via info@innogreen.nl

 

Particulieren verwijzen

wij voor onze producten

naar Tuinkenner.nl

tuinkenner logo.jpg

 

 

 

 


Verbod op chemische onkruidbestrijding al in 2015

(28-10-2013)

Staatssecretaris Mansveld van Milieu wil een verbod voor alle professionele onkruidbestrijdingsmiddelen op verhardingen met ingang van november 2015. Aanvankelijk zou het verbod pas in 2018 ingaan. Voor particulieren komt er een algeheel verbod voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Verbod op chemische onkruidbestrijding al in 2015.

 

Dat schrijft de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer. Deze brief is een reactie op het debat naar aanleiding van de Tweede nota duurzame gewasbescherming ‘Gezonde Groei, Duurzame Oogst’.

 

In de brief schrijft Mansveld ook dat zij voor sport- en recreatieterreinen en overige terreinen zoals parken het verbod wil laten ingaan in 2017. Wel blijft een uitzondering mogelijk voor bijvoorbeeld bestrijding van de eikenprocessierups en de Aziatische boktor.

 

Uitzonderingen verbod

Ook voor onkruidbestrijding op verhardingen zijn uitzonderingen mogelijk voor toepassingen met handgedragen spuitapparatuur, bijvoorbeeld voor situaties waar andere bestrijdingsmethodes technisch niet mogelijk zijn. bron: tuinenlandschap.nl