Innogreen is lid van

wilde weelde logo.jpg


webshop knop.png

Online bestellen

Professionals kunnen 

de producten online bestellen.

Vraag uw inlog code aan

via info@innogreen.nl

 

Particulieren verwijzen

wij voor onze producten

naar Tuinkenner.nl

tuinkenner logo.jpg

 

 

 

 


Verbod round-up

(07-02-2014)

Mansveld: Round-up blijft passé. Uitzondering voor chemie in sport en golf.

vrijdag 7 februari 2014

 
 

In september 2013 kondigde staatssecretaris Wilma Mansveld in een brief aan dat zij de toepassing van gewasbescherming buiten de agrarische sector in belangrijke mate wilde beperken.

Kort samengevat zou alle onkruidbestrijding op verhardingen verboden worden per november 2015 en zou per november 2017 ook de toepassing van gewasbescherming in sport en golf tot een einde behoren.
6 Februari 2014 heeft de staatssecretaris nu een nieuwe brief gepubliceerd, die deze ambities in belangrijke mate afzwakt. Het verbod op glyfosaat/ roundup in de openbare ruimte blijft overeind, maar anders dan in de brief van september 2013 worden nu de zogenaamde laag risico middelen nadrukkelijk uitgesloten van het verbod. In de praktijk zal het dan gaan om de middelen Ultima van Ecostyle en het recent geïntroduceerde Cito Global van Biochem wat vermarkt wordt door Innogreen en GreenGuard.
Een tweede belangrijke koerswijziging in de brief is dat het verbod in sport en golf op het gebruik van gewasbescherming onderuit gaat. Ook hier blijft volgens Mansveld de ambitie overeind om te verminderen in gebruik, maar er wordt in de brief geen datum meer genoemd dat de gifkast werkelijk op slot gaat.
Ook voor particulieren blijven er mogelijkheden om gewasbescherming toe te passen. Een andere categorie die wordt uitgesloten zijn campings Hier is volgens Mansveld het gebruik van gewasbescherming onvermijdelijk.