Innogreen is lid van

wilde weelde logo.jpg


webshop knop.png

Online bestellen

Professionals kunnen 

de producten online bestellen.

Vraag uw inlog code aan

via info@innogreen.nl

 

Particulieren verwijzen

wij voor onze producten

naar Tuinkenner.nl

tuinkenner logo.jpg

 

 

 

 


Border

De natuurlijke Border 

 

In een natuurvriendelijke tuin is de border gemengd en bestaat uit heesters, bomen, vaste planten en bodembedekkers. Ze vormen het karakter en de sfeer in de tuin (het verlengde van de woonkamer). Met een gevarieerde beplanting bijzondere verlichting, nestkasten en ornamenten valt er in elk seizoen wel iets te beleven. Ook insecten en dieren zijn dol op variatie, waardoor er een natuurlijk evenwicht komt in de tuin. Voor elke plaag bestaat er wel een natuurlijke vijand. Zo vangen koolmezen zeer veel rupsen weg en lieveheersbeestje en hun larven, de luizen.

 

Grondsoort

 

De grondsoort is één van de meest bepalende factoren voor de bodemgesteldheid en daarmee ook voor de groei van planten. Een grondsoort wordt benoemd aan de hand van de afmetingen van de gronddeeltjes waaruit hij bestaat. Zandgrond heeft de grofste korrel (0.05 tot 2 mm), Leemgrond heeft een fijnere korrel ((0.002 tot 0.05 mm), Kleigrond heeft de fijnste korrel, kleiner dan 0.002 mm,

 

De zuurgraad

 

De meeste tuingronden hebben een zuurgraad tussen 4,5 (zuur) en 7,5 (zwak basisch). Door middel van bekalken, of het strooien van turf kun je de pH (zuurgraad) beïnvloeden

 

Het humusgehalte

 

Humus vormt een reservoir aan plantenvoedsel dat heel traag ter beschikking komt, en verbetert het vochtvasthoudend vermogen van de bodem. Laat in het najaar de bladeren bij voorkeur liggen in de border (niet op het gazon). Ze zorgen ook voor vorstbescherming en een plek voor dieren en insecten om te overwinteren. Je kan, door de jaren heen, een droge, natte of arme bodem verbeteren door elk jaar een compost toe te voegen in combinatie met Basaltmeel (kleigrond) of kleimineralen (zandgrond)

 

Vaste planten

 

Bemesting:

In het voorjaar                                             In de zomer                                                Najaar

8 kg /100 m2  BioBasis                       5 kg / 100 m2   BioBasis                   kg / 100m2  Vabomix 2

3 kg/ 100 m2 BioBodem®                                                                                            (najaarsmest)

Basaltmeel / Bentoniet / Kalk naar behoefte

 

Bomen /heesters en hagen

 

Bij aanleg:

Maakt het plantgat groot genoeg, meng de bestaande tuingrond met wat potgrond/bomenzand 1: 1 en voeg daaraan 100 gram per 100 ltr BioBodem® aan toe. Als de boom en/of haag aangeslagen is/zijn, onderstaand schema volgen. Als extra wortelstimulator kan BioRoots® ingezet worden.

 

In het voorjaar                                         In de zomer                                       Najaar

6 kg/ 100 m2  BioBasis                   3 kg/ 100 m2 BioBasis              7 kg / 100m2  Vabomix 2

3 kg /100 m2 BioBodem®                                                                            (najaarsmest)

Basaltmeel / Bentoniet / Kalk naar behoefte

 

Na het snoeien van hagen kan een bespuiting met BioMino ervoor zorgen dat de haag sneller hersteld en beter zijn kleur vasthoud.

 

Kuipplanten 

 

Potplanten vormen altijd een apart onderdeel. Heel vaak denkt men daar toch erg gemakkelijk over. In het voorjaar oppotten en dan vervolgens alleen nog maar water geven. Niets is minder waar. Het begint bij de juiste potkeuze, een gat onderin, de juiste potgrond en door het jaar heen bemesten. Door juist te bemesten ontstaat er een regelmatige groei en met de juiste middelen een prachtige bloei.

 

In het voorjaar                                                                                                 

5 gram per liter onbemeste!* potgrond                                         

0,5% BioBasis (50 ml. op 10 ltr.water)       

1 x per 2 weken

 

In de zomer

3 gram per liter potgrond

1% BioLasse ( 100 ml. op 10 ltr.water )      

1 x per 2 weken                                                                                                 

 

*Bij bemeste potgrond in het voorjaar niets toevoegen.