Nieuw in 2017

Innogreen heeft voor 2017 2 nieuwe producten gelanceerd.  Het gaat hierbij om een gekorrelde gipskalk en een gazon reparatie mix: Repair mix.

 

Lees verder >


GrasZó is vernieuwd

GrasZó met ProMyco voor een nog mooiere grasmat en gezonde bodem.

 

Lees verder >


Buxusmot

Volop aantasting door de Buxusmot

 

Op diverse plaatsen in particuliere tuinen wordt vraatschade van de rupsen van de Buxusmot geconstateerd. Deze mot welke uitsluitend op Buxus voorkomt kan in korte tijd veel schade veroorzaken, en kan zich plaatselijk snel uitbreiden. Het probleem doet zich voornamelijk voor in particuliere tuinen en plantsoenen.

Lees verder >


belevingsdag Wilde Weelde op 7 juni

Zondag 7 juni organiseert vakgroep Wilde Weelde voor de tweede keer een belevingsdag in de Wilde Weelde Wereld in de Tuinen van Appeltern.

Lees verder >


Inschrijven verkiezing duurzaamste 2015

De inschrijving voor duurzaamste hovenier en voor de duurzaamste tuin 2015 is geopend.

Lees verder >


Duurzaamste hovenier en tuin bekend

De prijzen zijn verdeeld!

logo duurzaamste hovenier 2014.jpgduurzaamste tuin logo 2014.jpg

Het duurzaamste groenbedrijf en de duurzaamste tuin van 2014 zijn bekend.

Op 27 februari tijdens een feestelijke bijeenkomst op TuinIdee in Den Bosch, zijn de prijzen voor de Duurzaamste Hovenier en de Duurzaamste tuin uitgereikt.

Lees verder >


duurzaamste hovenier

Verkiezing Duurzaamste Tuin en Duurzaamste Hovenier van Nederland!

Lees verder >


Verbod round-up

Laag risico middelen blijven

zogenaamde laag risico middelen nadrukkelijk uitgesloten van het verbod. In de praktijk zal het dan gaan om de middelen Ultima van Ecostyle en het recent geïntroduceerde Cito Global van Biochem.

Lees verder >


Verbod op chemische onkruidbestrijding al in 2015

Staatssecretaris Mansveld van Milieu wil een verbod voor alle professionele onkruidbestrijdingsmiddelen op verhardingen met ingang van november 2015.

Lees verder >Duurzaamste hovenier

Willemstein Hoveniers winnaar Duurzaamste hovenier van Nederland 2017

Donderdag 11 januari is de winnaar van de Duurzaamste hovenier van Nederland bekendgemaakt tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Het goud ging naar Willemstein Hoveniers uit Waddinxveen. Zilver was er voor Eco-Care Gorris uit Zutphen en brons voor Ecologisch hoveniersbedrijf Michiel Coesèl uit Groningen. De winnaars werden bekendgemaakt door Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel.

Husqvarna stelde prijzen beschikbaar voor de nummers 1,2 en 3.

De jury van de Duurzaamste hovenier van Nederland prees de drie kandidaten vanwege hun groene hart en passie voor milieu, duurzaamheid en biodiversiteit. lees meer...

duurzaamste hovenier kl2.jpg

 

 

Deelname aan deze verkiezing staat open voor alle groenbedrijven die actief zijn op gebied van aanleg en onderhoud, zowel in de particuliere als openbare ruimte.

 

Er worden twee categorieën onderscheiden, een voor bedrijven tot tien medewerkers

en een voor bedrijven met meer dan tien medewerkers.

 

Informatie over de vragen en criteria, klik hier

 

Inschrijven kan via de website:

 

www.hortipoint.nl/tuinenlandschap/duurzaamste-hovenier

 

Zorg ervoor dat u alle vragen zo compleet mogelijk beantwoordt! Aan de hand van de ingestuurde formulieren wordt een selectie gemaakt. Van medio oktober tot en met november worden geselecteerde bedrijven door een vakjury bezocht. Hieruit zal in iedere categorie een aantal genomineerden worden gekozen.

 

De bekendmaking van de winnaar vindt plaats in een duurzame ambiance tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. De verkiezing wordt ondersteund door diverse sponsoren. Naast een prachtige trofee en eeuwige roem, alsmede publiciteit in vak- en publieksbladen, zijn er voor de winnaars mooie prijzen te winnen.

 

Aan initiatiefnemer van de verkiezing, Ruud Snijders van Innogreen, de vraag waarom hoveniers mee moeten doen aan deze competitie:

 

„Voor hoveniers is het van belang om te laten zien hoe duurzaam ze werken, dat levert een enorme reactie op uit de markt. We hebben dat ook gezien bij eerdere winnaars van de prijs, opeens gaan er allerlei deuren voor ze open, worden ze gevraagd om lezingen te houden en hun visie te geven. Deelname aan de wedstrijd is ook een mooi moment om het bedrijf eens goed tegen het licht te houden. De vakjury stelt kritische vragen, wat je als ondernemer aanzet om eens goed te kijken naar zaken als autobeleid, personeelsbeleid, gereedschappen en machines, dat zijn allemaal aspecten die een rol spelen bij duurzaamheid.”

 

Voor meer informatie: Ruud Snijders, tel. 0183-50 97 96 of Ralph Mens, tel. 071-565 96 52.