Innogreen is lid van

wilde weelde logo.jpg


webshop knop.png

Online bestellen

Professionals kunnen 

de producten online bestellen.

Vraag uw inlog code aan

via info@innogreen.nl

 

Particulieren verwijzen

wij voor onze producten

naar Tuinkenner.nl

tuinkenner logo.jpg

 

 

 

 


Graszaad en Bermbloemen

Algemene informatie  

De bodemomstandigheden binnen een gebied kunnen enorm verschillen. Erger nog, zelfs binnen een sportveld of recreatie terrein komen grote verschillen voor. Wanneer we naast deze bodemomstandigheden ook nog de verschillen in gebruik noemen, is direct duidelijk waarom we voor sport, en recreatieterreinen van diverse grassoorten gebruik maken. Vanwege het verschil in bodem en gebruiksomstandigheden en het risico van ziekten maken we niet gebruik van een enkele grassoort maar van mengsels. Dit spreidt het risico en leidt tot een grasmat die zich ter plaatse aanpast aan de omstandigheden. Innogreen heeft een sterke samenwerking met Innoseeds opgebouwd en volgt de ontwikkelingen op zaadveredeling en rassenmengsels nauwlettend, om u een zo goed mogelijk advies te kunnen geven.

 

Wij leveren alle gras/bloemen mengsels van Innoseeds(DLF) en Advanta

en daarnaast de wilde bloemen/kruiden mengsels van de Cruydthoeck en de Bolderik

 

Advanta

Limagrain levert met Advanta een hoogwaardig pakket aan begroeningsgrassen voor gazons, sportvelden, infrastructuur en golfbanen. Advanta graszaden staan voor kwaliteit en zijn daarom de eerste keus van vele groenbeheerders. Advanta biedt u hiernaast een van de meest uitgebreide veldbloemenassortimenten van de Benelux. Mengsels die een belangrijke bijdrage leveren aan de (her)integratie van natuur in stad en land.

 

Veldbloemen

Veldbloemen kunnen een belangrijke rol spelen bij het ontwikkelen en herstellen van natuur- en landschapswaarden. Kruiden- en veldbloemvegetaties brengen kleur, variatie en afwisseling. Advanta biedt een ruim, ecologisch verantwoord assortiment veldbloemenmengsels. Onze standaardmengsels bevatten populaire bloemencombinaties voor ruime toepassingen. De ruim 30 speciaalmengsels voorzien in maatwerk voor specifieke bodem- en groeiomstandigheden.

 

Bermen, dijken en weiden

Ons land is bedekt met meer dan 50.000 hectare aan bermen en dijken. Onder bermen verstaan we zowel de vlakke gedeelten naast de wegen als de taluds. Belangrijk bij berm- en dijkgras is dat het een dichte, sterke zode vormt die goed bestand is tegen erosie en – in geval van een berm – enig berijden verdraagt. Omdat het over het algemeen om onderhoudsextensieve objecten gaat, is een trage groei van het gras vereist. Sterk in de belangstelling staat het zogenaamde natuurtechnisch beheer van bermen en dijken met oog voor natuurontwikkeling. Graszaad wordt in deze gevallen gecombineerd met een mengsel van diverse veldbloemensoorten.

 

Sportvelden

Met Advance® is sportveldgras opnieuw uitgevonden. De meest moderne en innovatieve wortel- en kiemtechnologie is samengebracht in een nieuwe grassenlijn. Door Advance profiteren zowel veldbeemdgras als Engels raaigras van een sterk verhoogde bewortelingsintensiteit en explosieve scheutgroei.

 

Gazons

Voor een siergazon zijn zodedichtheid, fijnheid van blad en kleur de sleutelwoorden, terwijl bij een speel- en sportgazon de resistentie tegen betreding steeds zwaarder weegt. In het hedendaagse groenbeheer is het ook belangrijk dat grasmengsels met minder maaibeurten en een lager bemestingsniveau toekunnen.

Bekijk hier het complete assortiment Advanta gazongrassen.

 

DLF

Masterline: de keus van professionals

Masterline: hét nieuwe grassenmerk van Innoseeds voor de professionele markt. Voortgang door innovatie vraagt om een professionelere aanpak én uitstraling. De mengsels in Masterline bevatten alleen de allerbeste grasrassen van de bekende Rassenlijsten (GrasGids, STRI Bingley). Ze staan garant voor topprestatie’s van uw velden.

 

 

Sport en Speel

Een sterk mengsel voor speelgazons!

Bevat o.a.  zeer fijnbladig Engels raaigras. Dit raaigras is uitstekend bestand tegen kort maaien. Gazons worden vaak té kort gemaaid, waardoor de kwaliteit snel vermindert. Een dichte zode die goed presteert onder droge omstandigheden. Het kan zeer goed tegen betreding, dus kinderen kunnen er volop op spelen. Schade herstelt snel. Sport en Speel heeft een snelle kieming en vestiging en een hoge sierwaarde.

Bevat: 25% Engels raaigras, 25% Veldbeemdgras, 10% roodzwenkgras gewoon, 10% roodzwenkgras fijn, 30% roodzwenkgras fors.

 

Sier en schaduw

Voor mensen die de sierwaarde van het gazon op hoog niveau willen brengen en voor plaatsen waar veel schaduw is. Niet geschikt voor zware betreding. Door het gebruik van roodzwenkgras wordt snel een dichte en fijnbladige zode gevormd. De gebruikte rassen kunnen goed tegen droogte en verdragen kort maaien prima. Siergazon geeft een mooie volle donkergroene grasmat.

Bevat: 35% roodzwenkgras fors, 10% roodzwenkgras gewoon, 15% roodzwenkgras fijn, 40% veldbeemdgras.

 

Sportveld SV 7

Topmengsel voor de aanleg en het herstel van sportvelden!

Het gras kan daardoor tegen zware en frequente bespeling. SV 7 heeft een uitzonderlijk herstellingsvermogen en een zeer goede wintervastheid. In dit mengsel is het veldbeemd ras Conni toegepast. Door zijn snelle kieming en vestiging vormt SV 7 vlot een dichte zode.

Ook bevat het mengsel het nieuwe Engels raaigras Tapiola. Deze rassen kunnen zeer goed tegen kort maaien. Met SV 7 hoeft u niet bang te zijn dat uw sportveld kapot gemaaid wordt.

Bevat: 75% Engels raaigras Tapiola, 25% veldbeemdgras.

 

Dijk- en bermmengsels

Ook hierin ruime keus, zoals D1, D2, BTK1100, B3 master, enz. prijzen op aanvraag

info@innogreen.nl

 

Weidemengsel BG 4 super

Rassenlijstmengsel van Engels raaigras en Timothee!

Kenmerken van Timothee zijn: smakelijkheid, ongevoelig voor kroonroest en wintervastheid.  Met BG 4 super heeft u altijd de toprassen van de Aanbevelende Rassenlijst. BG 4 super zorgt voor veel en smakelijk gras levert meer structuur aan ruwvoer en heeft weinig te lijden onder strenge winters. 

Eigenschappen: vaste samenstelling, Rassenlijstmengsel voor maaien, door toevoeging van Timothee vroege eerste snede

goede productie en lange levensduur. Is te gebruiken op vrijwel alle gronden

Bevat: 36% Engels raaigras WT, 36% Engels raaigras HT, 28% Timothee

 

Wildbloemen –  Bermbloemen

Universeel bermen/ wildbloemen mengsel!

In dit mengsel zijn zowel eenjarige als meerjarige soorten opgenomen. In totaal bevat het mengsel 24 soorten, waaronder: kamille, klaproos, herderstasje, witte klaver, koekoeksbloem, wilde korenbloem, vlasleeuwenbek, luzerne, paardebloem, fluitekruid enz.

 

Dosering algemeen

Bij inzaai: 150 – 200 à 250  kg zaaizaad per hectare,  doorzaai: 75 - 100 kg zaaizaad per hectare.

Zaaiperiode: bij inzaai: april t/m mei en augustus t/m september