Innogreen is lid van

wilde weelde logo.jpg


webshop knop.png

Online bestellen

Professionals kunnen 

de producten online bestellen.

Vraag uw inlog code aan

via info@innogreen.nl

 

Particulieren verwijzen

wij voor onze producten

naar Tuinkenner.nl

tuinkenner logo.jpg

 

 

 

 


Vijver

De Vijver

De vijver is een apart onderdeel van de tuin. Om deze goed aan te leggen en helder te houden is veel vakmanschap verreist. Van belang zijn de hardheid van het water, voldoende micro organisme en een juiste hoeveelheid zuurstof- en andere waterplanten. Natuurlijk zijn ook de hoeveelheid vissen, bodem enz. in de vijver van invloed.

 

Om de juiste hardheid te verkrijgen gebruikt u VijverMaërl. Dit middel verhoogt zowel de KH als de GH waarde (DH totale hardheid). Dit middel is zeer geschikt omdat het gedurende het vijverseizoen langzaam oplost. Dit dient u uiterlijk voor een optimale werking in april in de vijver toe te dienen.

VijverMaërl is een natuurproduct. De ideale hardheid van vijverwater zit tussen 8 en 12º DH.

Wanneer de waarde lager dan 8 is, verslijmen de zuurstofplanten waardoor het evenwicht wordt verstoord. Om een hardheid van 12º DH te krijgen moet u 1x per jaar in april per m³ water doseren:

 

3º   DH  - 6 afgestreken eetlepels VijverMaërl      

5º   DH  - 5 afgestreken eetlepels VijverMaërl      

7º   DH  - 4 afgestreken eetlepels VijverMaërl      

9º   DH  - 3 afgestreken eetlepels VijverMaërl      

11º DH  - 2 afgestreken eetlepels VijverMaërl

 

De juiste hoeveelheid VijverMaërl lost u op in een gieter met vijverwater en verspreidt dit over de vijver. Meestal blijft het vijverwater 2 dagen wit. U dient jaarlijks een dosering VijverMaërl toe te voegen. Hierna hebt u een hardheid van 12 º DH, wat de basis is voor een goed biologisch evenwicht.

 

Om bij aanvang direct over de juiste hoeveelheid goede micro organisme te beschikken is een enting met Lake Relief een must. Ook bij het opnieuw opstarten van een vervuilde vijver is dit wenselijk voor herstel van het natuurlijk evenwicht.